Drivkrafter för stadsnätsoperatören

Kalejdo öppen bredbands-TV i nätet innebär ett antal fördelar för stadsnätsoperatören:

  1. Valfrihet för konsumenten - enda sättet att skapa full valfrihet är att göra nätöverföring, kryptering och TV-boxteknik "neutral" gentemot tjänsteleverantörerna. Att driva tekniken för TV-nät är en kommunikationsoperatörs kärnaffär!
  2. Endast en ström per kanal - att som stadsnätsoperatör teckna avtal med olika leverantörer av TV-kanaler genom att hyra ut kapacitet i nätet kan snabbt bli kostsamt om man vill erbjuda flera leverantörer. I ett "Kalejdo-nät" delar flera tjänsteleverantörer på samma TV-ström för de kanaler som erbjuds parallellt i olika paket. Därmed krävs mindre kapacitet i nätet vilket sänker kostnaderna för IPTV.
  3. Efterfrågan är tydlig - företrädare för kunderna på marknaden i form av SABO, Fastighetsägarna, Riksbyggen och Hyresgästföreningen har gått samman med Svenska Stadsnätsföreningen för att främja OpenChoice. Tydligare än någonsin är därför inriktningen kring framtidens TV-nät. Endast OpenChoice kan framtidssäkra stadsnätsoperatörens verksamhet! Kalejdo är godkänd av branschens organisationer som "OpenChoice-operatör".
  4. Rätt enligt principen om "öppet nät" - Kalejdo gör det möjligt för stadsnätsoperatören att etablera ett öppet nät, även för TV-baserade tjänster. Marknadsför man sig som ett öppet stadsnät, är OpenChoice idag enda förkommande lösningen för TV-nät.

Navigera


HÄR FINNS VI

TV-UTBUD

FLER TJÄNSTER

SUPPORTSIDAN

BRANSCHINFO

WEBBSHOP

Varberg Bahnhof SF Anytime Snabbguide Fastighetsägare Besök webbshop
Jönköping IP-Sweden   Vanliga frågor Stadsnät  
Kristianstad Viasat   Kontakta din Kundtjänst Tjänsteleverantörer  
Sundbyberg Mediateknik     Vanliga frågor (bransch)  
Kungälv Hoist     Om Kalejdo  
Borås Intertain        
Openbit Junet        
Fibra          
Svenska stadsnät          
IP Only